Kaikki Fazerin ksylitolipurukumit ja -pastillit valmistetaan ammattitaidolla Suomen suurimmassa purukumitehtaassa. Tästä syystä Fazer Xylimax -tuotteissa on suomalaisesta työstä kertova avainlippu.

Ksylitolin suositeltava päivittäinen käyttömäärä on vähintään 5 g. Täysksylitolituotteita käyttämällä tämä täyttyy, jos nauttii kaksi Xylimax pastillia tai purukumia aina aterian jälkeen, 3-5 kertaa päivässä.

Ksylitolin käytöllä on Suomessa pitkät perinteet. Ensimmäiset todisteet ksylitolin positiivisista vaikutuksista hammasterveydelle saatiin Turun yliopiston hammaslääketieteen laitoksella 1970-luvun alussa. Ksylitolipurukumi tuli Suomessa markkinoille vuonna 1975.

Purukumeja ja pastilleja yli 25 vuoden kokemuksella

Fazerin valikoimiin ksylitolituotteet tulivat vuonna 2008. Ksylitolipurukumia ja -pastilleja valmistava tehdas aloitti kuitenkin toimintansa Karkkilassa jo neljännesvuosisata sitten, ja toimi alkujaan Fennobon-nimellä.

Tällä hetkellä tehdas on muuttamassa Karkkilasta Lappeenrantaan, Fazerin makeistehtaan oheen, jossa pian valmistetaan tuttuja ksylitolituotteita. 

Suomalaista laatua viedään myös maailmalle

Suomalaiset ksylitolituotteet ovat kysyttyjä myös muualla. Tehtaan pakkaushallista Xylimax-purukumit ja -pastillit lähtevät kotimaan lisäksi ulkomaille, esimerkiksi Englantiin, Yhdysvaltoihin ja Kiinaan.

Pian kotimaista ksylitolia kaurankuoresta

Purukumeissa ja pastilleissa käytettävä ksylitoli valmistetaan usein koivun tai pyökin kuituaineesta ja kasvinosista, jotka sisältävät ksylaania. Karkkilan tehtaalla yleisin ksylitolin lähde on maissin varsi, joka tuodaan tehtaalle valmiina ksylitolijauheena. Lahteen on valmistumassa Fazerin oma ksylitolitehdas ja tämän myötä saamme pian kotimaista ksylitolia kaurakuorista. 

Valitsemalla ostoskoriisi Fazerin kotimaisia ksylitolipurukumeja ja -pastilleja tuet samalla suomalaista työtä ja taloutta. Xylimax - kotimainen ksylitoli-tuoteperhe puhuu suun hyvinvoinnin puolesta. Lue lisää.