Kaikki Fazerin ksylitolipurukumit ja -pastillit valmistetaan suomalaisella ammattitaidolla Karkkilassa, Suomen ainoassa purukumitehtaassa. Tästä syystä Fazer Xylimax -tuotteissa on suomalaisesta työstä kertova avainlippu.

Ksylitolin suositeltava päivittäinen käyttömäärä on vähintään 5 g. Täysksylitolituotteita käyttämällä tämä täyttyy, jos yhden purukumin tai kaksi pastillia ottaa aina aterian jälkeen.

Ksylitolin käytöllä on Suomessa pitkät perinteet. Ensimmäiset todisteet ksylitolin positiivisista vaikutuksista hammasterveydelle saatiin Turun yliopiston hammaslääketieteen laitoksella 1970-luvun alussa. Ksylitolipurukumi tuli Suomessa markkinoille vuonna 1975.

Karkkilan tehtaalta jo 25 vuoden kokemuksella

Fazerin valikoimiin ksylitolituotteet tulivat vuonna 2008. Ksylitolipurukumia ja -pastilleja valmistava Fazerin tehdas aloitti kuitenkin toimintansa Karkkilassa jo neljännesvuosisata sitten, ja toimi alkujaan Fennobon-nimellä.

Tällä hetkellä Karkkilan tehtaassa valmistetaan kaikki Suomessa tehtävät täysksylipurukumit, koska muualta ei vastaavaa osaamista löydy. Fazerin Karkkilan tehtaassa ja pakkaamossa työskentelee yli 40 ammattilaista.

Suomalaista laatua viedään myös maailmalle

Suomalaiset ksylitolituotteet ovat kysyttyjä myös muualla. Karkkilan tehtaan pakkaushallista Xylimax-purukumit ja -pastillit lähtevät kotimaan lisäksi ulkomaille, esimerkiksi Englantiin, Yhdysvaltoihin ja Kiinaan.

Purukumeissa ja pastilleissa käytettävä ksylitoli valmistetaan mm. koivun kuituaineesta ja kasvinosista, jotka sisältävät ksylaania. Karkkilan tehtaalla yleisin ksylitolin lähde on maissin varsi, joka tuodaan tehtaalle valmiina ksylitolijauheena.

Tilaa kotimaiset purkat ja pastillit suoraan kotiin!

Valitsemalla ostoskoriisi Fazerin kotimaisia ksylitolipurukumeja ja -pastilleja tuet samalla suomalaista työtä ja taloutta.   

Xylimax - kotimainen ksylitoli-tuoteperhe puhuu suun hyvinvoinnin puolesta. Lue lisää.